Terese Cedergren

Fransk kyckling i ugn

Föregående Nästa
image.jpeg (390)
image.jpeg (392)
Med underbara råvaror får man också helt underbar mat. Besökte vinmakaren Romaric Chavy i Meursalut i Bourgogne och fick tillfället att få laga mat med närproducerade ingredienser.

Ingredienser

  • 1 st kyckling
  • 1,5 dl vittvin
  • 1 knippe timjan
  • salt
  • peppar
  • 2 st lök
  • 0,5 st olivolja

Gör så här:

Marinera kycklingen i saltlake. Lös upp ca 8% salt i vattnet. Häll upp saltat vatten i en bunke som täcker kycklingen. Marinera i 6 timmar i kylskåpet innan den ska tillagas.


Lägg ner kycklingen i en ugnssäker form.


Häll över vin och olivolja.


Skär upp lök och stoppa in i skrovet på kycklingen tillsammans örter och peppar.


Låt den vara i ugnen på 150 grader till köttsaften är klar ca 1,10 tim.


Servera med en sallad eller ugnsstekta rotfrukter och majonäs. Drick med fördel ett glas vitt från Bourgogne ;)



Recept;