Terese Cedergren

Focaccia

Föregående Nästa
focaccia-1.jpeg
Letat hur man gör det bästa focaccia-brödet - med en perfekt krispig utsida och mjukt luftig och lätt seg insida. Här är recept!

Ingredienser

  • 120 ml extra virgin olivolja
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 235 ml fingervarmt vatten
  • 1 paket torrjäst
  • 1 msk honung
  • 400 g vetemjöl (motsvarar ca 6-7 dl)
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda olivoljan med pressad vitlök och örter.
Rör ihop jäst med varmt vatten och honung.
Tillsätt mjölet, saltet och en del av vitlöksörtoljan i jästblandningen och knåda degen.
Låt degen jäsa till dubbeli storlek (cirka 1 timme).
Baka ut degen på en bakplåtspappers klädd plåt, gör gropar med fingertopparna och toppa med den återstående vitlöksörtoljan.



Låt brödet jäsa i ytterligare 20 minuter, och grädda det sedan i ugen på 230 grader tills det är gyllenbrunt (cirka 30 min).