Terese Cedergren

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och rökt majo

Föregående Nästa
foodfolder-fläskytterfile
foodfolder-fläskytterfile-rostadpotatis
Mör och lättlagad fläskytterfilé som serveras med rotfrukter och rökig majonäs - Vardagslyx.

Ingredienser

  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 dl vittvin
  • 1 msk torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • 6 klyfta(or) vitlök
  • 6 st rödbetor (små)
  • 6 st potatis (små)
  • 1,5 msk rapsolja
  • Sås:
  • 1 dl majonäs
  • 1 msk rökt olivolja (ca)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.


Putsa fläskytterfilén från fett och senor.


Hetta upp smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén tillsammans med vitlöksklyftor på medelhög- till hög värme så att köttet får en fin gyllenbrun stekyta runt om.


Lägg köttet och vitlöken till en ugnsfast form, häll över vinet och strö över timjan och sätt in i ugnen ca 25-30 min beroende på ugn. Har du en termometer så stick in den i den tjockaste delen av filén och stek i ugnen till en innertemperatur på 63-65 grader.


Rotfrukter:


Tvätta potatisen och rödbetorna noga och lägg i en ugnssäker from tillsammans med vitlöksklyftor, olivolja, salt och peppar. Tillaga rotfrukterna tillsammans med köttet.


Sås:


Blanda majonäs med rökt olivolja och smaka av med lite salt och svartpeppar.


 


Ta ut fläskytterfilén och låt den vila 5 min innan du skär upp den i skivor. 



Gott till;

Tips

Fläskytterfilén passar även på grillen.