Terese Cedergren

Asiatisk fläskfärs med morotsspagetti

Föregående Nästa
foodfolder-fläskfärs.png (1)
"Hittepå mat" kallas de. Ett ihop plock av råvaror man hittar i kylskåpet och på balkongen när man inte orkar handla! Vietnamesisk touch blev det med fläskfärs, morot, chili, koriander, mynta, gräslök, lime och massa annat gott!

Ingredienser

  • 2 st morötter/ot
  • 300 g fläskfärs (Smak av Gotland)
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 st lime
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk japansk soja
  • sambal olek alt. röd chili (efter smak)
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe färsk mynta
  • 1 knippe färsk koriander
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

Hacka vitlöken och fräs den tillsammans med färsen i rapsolja.


Tillsätt fisksås, soja och limesaft, låt puttra i cirka 5 minuter.


Hacka mynta, koriander, chili och gräslök och blanda ihop med färsen.


Gör "spagetti" av morötterna alt. hyvla dem med en potatisskalare till strimlor.


Blanda färsen med örterna, chilin och morötterna.


Smaksätt med limesaft, flingsalt och svartpeppar. Garnera med mynta- och korianderblad,


Testa även;

Tips

Fyll blandningen i salladsblad. Sweet chilisås och hackade nötter är även gott till dvs om man har de hemma ;)