Terese Cedergren

Flap steak - EN GRILL FAVORIT

Föregående Nästa
foodfolder-flapsteak-njurtapp
foodfolder-njurtapp-grilla
Grillsäsongen är äntligen igång på allvar, njut med vänner och familj kring grillen. En av mina favoriter att grilla är flap steak smakrik och saftig med lagom mycket insprängt fett som gör den mör. Otroligt god att helsteka på låg värme. Flap steak är en hjärtformad del som sitter vid djurets mellangärde.

Ingredienser

  • 900 g flapsteak
  • salt
  • peppar

Gör så här:

Torka av köttet och låt det bli rumstempererat innan du grillar det.


Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 grader) till en innertemperatur på ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i smörpapper, tänk på att innertemperaturen stiger när de vilar.


Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt.


Temperatur Lathund


Rare: 56° C - ta bort från grillen mellan 50-52° C


Medium: 58° C - ta bort från grillen mellan 52-54° C


Well done: 62° C - ta bort från grillen mellan 54-56° C


Bästa sättet att veta hur köttet ser ut inuti är att använda en grilltermometer. Stick in den i köttet innan du börjar grilla för annars rinner köttsaften ut. Viktigt!


ATT GRILLA


Primörergrillad blomkål, grillad kålgrillad majsspetspaprika, purjolökananas eller nektarin.


TESTA ÄVEN ATT GRILLA


FlankteakFlapsteakSekretoKalventrecoteT-bone steakPorchettaTonfiskLammracksAnkbröstKyckling


GRILLSÅSER 


Salsa verdeyoghurtsåstomatsåstryffelmajoröktmajonäslabne eller rödvinssmör


 

Tips

Lyssna på vår podcast om Grillat

 Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes