Terese Cedergren

FLAP STEAK - EN GRILL FAVORIT

Föregående Nästa
foodfolder-flapsteak-njurtapp
foodfolder-njurtapp-grilla
Grillsäsongen är äntligen igång på allvar, njut med vänner och familj kring grillen. En av mina favoriter att grilla är flap steak (njurtapp), smakrik och saftig med lagom mycket insprängt fett som gör den mör. Otroligt god att helsteka på låg värme. Flap steak är en hjärtformad del som sitter vid djurets mellangärde.

Ingredienser

Gör så här:

Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 g) till ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i aluminiumfolie eller smörpapper, tänk på att inner temperaturen stiger när de vilar.


Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt.


 


Temperatur Lathund


Rare: 56° C - ta bort från grillen mellan 50-52° C


Medium: 58° C - ta bort från grillen mellan 52-54° C


Well done: 62° C - ta bort från grillen mellan 54-56° C


Bästa sättet att veta hur köttet ser ut inuti är att använda en grilltermometer. Stick in den i köttet innan du börjar grilla för annars rinner köttsaften ut. Viktigt!


Servera med primörergrillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör


Testa även att grilla;


Flankteak 


Kalventrecote


T-bone steak


Porchetta


 


Gott till;

Tips

 

 

 

Passande såser till grillat.

 

Salsa verde

Guacamole

Tryffel bea

Löktarvspesto

Aioli