Terese Cedergren

Fiskgryta med tomat & dill

Föregående Nästa
IMG_1490.JPG
Smakrik fiskgryta med tomat bas, smaksatt med dill och citron serverad med potatis. De här fiskgryts receptet har min mamma lagat så länge jag kan minnas och ett ofta önskat recept till fredagsmiddag, födelsedagar och högtider. Helt klart en fiskgryta som ger mersmak både för små som stora!

Ingredienser

  • 0,8 kg torsk
  • 2 st gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • Vatten så att det täcker fisken
  • 1 kruka(or) dill
  • 50 g smör
  • 8 st kryddpeppar korn
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 st citron
  • 2 burk(ar) Hela Konserverade tomater
  • 3 msk mjöl alt. maizena
  • salt
  • vitpeppar
  • Tillbehör:
  • 0,8 kg potatis

Gör så här:

Skala och skiva löken i klyftor.


Sjud fisken i ca 5 minuter tillsammans med lök, hälften av dillen, kryddpepparkornen, smöret, paprikapulvret, hälften av citron juicen, vitt vin och vatten.


 Ta sedan upp fisken ur spadet och lägg på ett fat.


Sila spadet. Blanda mjöl och spad i kastrullen tillsätt de konserverade tomaterna. Koka upp, smaka av med pressad citron, salt, peppar och dill. (Tillsätt även lite mer vin!) Låt koka ihop i cirka 10 minuter.


Lägg sedan ner fisken försiktigt och sjud på svag värme cirka 3 minuter. Smaka av med salta och vitpeppar. Toppa med dillkvistar.


Serveras med fördel till kokt potatis och en fräsch sallad.


Gott till