Terese Cedergren

Färsk gnocchi med svamp & tryffel

Föregående Nästa
foodfolder-gnocchi.JPG
Låt varje dag räknas! Gnocchi är både enkelt och passar hela familjen. Variera svampen efter säsong.

Ingredienser

  • 0,4 kg färsk gnocchi
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 0,2 kg svamp
  • 1 kruka(or) färsk salvia
  • salt
  • svartpeppar
  • 80 g parmesan
  • Topping:
  • färskriven tryffel alt. olja

Gör så här:

Koka gnocchi i saltat vatten.


Skiva svampen och vitlöken i tunna skivor eller bitar. Stek dem tillsammans i hälften av smöret och oljan.


Häll av vattnet från gnoochin och stek den i en het stekpanna med salvia bladen och resterande smör och olja.


Blanda ner svampen, vitlöken, krydda med salt och peppar och eventuellt med tryffel eller tryffelolja.


Strö över riven parmesan och servera!



Gott i glaset;