Terese Cedergren

Dillkött med kyckling

Föregående Nästa
foodfolder-kyckling-dillkött-3-w.jpg (2)
En sann klassiker, här med kyckling istället för kalv. Testa även att laga "dillkött" vegetariskt med halloumi.

Ingredienser

  • 600 g Lårkyckling filé alt. halloumi
  • 2 st morötter
  • 0,5 purjolök
  • 25 g smör
  • 1 msk rapsolja
  • 50 g dill
  • 2 st lagerblad
  • 3 dl grädde
  • 1 msk ättiksprit 24%
  • 0,5 dl strösocker
  • 8 st vitpepparkorn
  • maizena för redning
  • Tillbehör:
  • 600 g potatis
  • 2 st morötter

Gör så här:



Dela och skölj purjolök. Skär morot och purjolök i stora bitar.


Dela fileerna i grytbitar, värm en gryta med olja & smör och hetta dem snabbt och tillsätt morot, purjolök, peppar och lagerblad. Häll på vatten så att de täcker köttet och koka upp. Låt sjuda ca 30-40 min tills kycklingen är mör. Ta upp köttet och sila buljongen och spar buljongen den till såsen.


VEGO - Gör du grytan vegetarisk med halloumi så stek halloumi så att den får färg. Fräs sedan grönsakerna med en buljongtärning och häll på vatten, peppar och lagerblad. Låt sedan sjuda i ca 30 min och spar buljongen den till såsen.


Tillsätt den silade buljongen och grädde.


Plocka dillen, lägg ner kvistarna och hälften av dillen i såsen. Hacka resten av dillen och ställ åt sidan.


Mixa såsen slät, red med maizena och smaksätt med ättika, socker och ev salt och peppar. Lägg ner köttet/halloumin i såsen och koka upp.


Vänd ner resterande dill innan servering.


Servera med pressad potatis eller ugnsbakade rotfrukter.


Prova även