Terese Cedergren

Corn on the cob med Västerbottensmajo, koriander och chilikrisp

Föregående Nästa
F67744CF-A148-4854-AA0A-517D6D31F637.jpeg
Grillad majs och sommar! Vi har gjort en "svensk variant" på den mexikanska "Corn on the cub" med en smakrik ostmajo och krispig topping. NJUT!

Ingredienser

  • 6 st majskolvar
  • Sås:
  • 3 dl majonäs
  • 3 dl finriven västerbottensost
  • Topping:
  • 150 g Chili crackers eller nachos
  • 1 kruka(or) Färsk koriander

Gör så här:



Tänd grillen.






Majskolvar

Grilla majsen runt om på gallret under lock (när majsen börjar poppa är de klara).









Hacka koriandern.






Majonnäs

Rör ihop majonnäs med riven ost.


Spritsa eller bred på majonnäsen runt majskolven.

Krossa krispen eller nachosen direkt i påsen och rulla dem och strö sedan över över koriander.







Lyssna på vår podcast I glaset om vilka viner som passar till grillat