Terese Cedergren

Cold brew bål med The Brand New Republique Gran Anejo & tonic

Föregående Nästa
foodfolder-bål-The Brand-New-Republique-cold-brew-tonic.jpg
Läskande sommarbål med den tre år lagrade romen The Brand New Republique Gran Añejo, cold brew kaffe & tonic - passar utmärkt som välkomstdrink, på balkongen/terassen varma sommardagar.

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 4 dl The Brand New Republique Gran Añejo
  • 1 l Cold brew kaffe
  • 2 st citron
  • agavesyrup (valfritt - söta efter tycke och smak)
  • Tonic
  • is

Beskrivning:

RÄCKER TILL EN KARAFF OM 2 LITER


Dela citronen, pressa juicen ner i karaffen.


Tillsätt rom, cold bred kaffe och agavesyrup (eftersmak) låt sedan bålen dra i kylskåp ca en timme.


Häll på rikligt med is och toppa upp med tonic.


Rör om och smaka av, om det behövs ha i mer syra eller sötma addera citron eller agavesyrup efter tycke och smak.


BESTÄLL THE BRAND NEW REPUBLIQUE GRAN AÑEJO HÄR!



 


Receptet har skapats i samarbete med The Brand New Republique.


Så här gör du Cold Brew själv:


Häll grovmalet kaffe i en stor glasburk med lock.


1 del kaffepulver blandas med 8 delar kallt vatten. 


Rör om, stäng locket och ställ i kylen. Låt stå mellan 16 och 24 timmar. Rör gärna om ytterligare någon gång.


Filtrera kaffet genom ett kaffefilter över i en kanna. Filtrera tills drycken ser klar ut.


Kaffet kan förvaras i kyl cirka en vecka.


 

Tips

Bålen går givetvis att göra alkoholfri, byt ut romen mot tonic eller sockerdricka och pressa några fler citroner.