Terese Cedergren

Chunky portabelloburgare

Föregående Nästa
foodfolder-amarone-burgare-masi-web.jpg
Njut av vegoburgare med portabello svamp, bönor och krispig panko. Servera med sötpotatis pommes, ugnsrostad sparris, tryffelmajo & guacamole. I glasen serverar vi eleganta och fylliga Vaio Armaron.

Ingredienser

  • 4,5 dl portabello svamp
  • 1 st gul lök
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 4 dl svarta bönor
  • 1 dl riven parmesan
  • 0,6 dl chiamjöl
  • 3 st ägg
  • 1 dl panko
  • rapsolja
  • Tillbehör:
  • 6 st Brioche hamburgerbröd
  • sötpotatis pommes
  • guacamole
  • Topping:
  • 2 dl tryffelmajo
  • 6 skiva(or) tomat
  • 1 st rödlök
  • 2 st morötter

Gör så här:

Ansa svampen och finhacka den. Hacka löken. Fräs lök och svamp i rapsoljan tills svampen mjuknat och vätskan kokat bort.


Spola av bönorna i ett durkslag i kallt vatten och låt dem rinna. Mixa hälften av bönorna i matberedare och mosa hälften grovt med en gaffel.


Blanda samman svamphacket med bönorna, parmesan och chiamjöl.


Blanda panko ströbröd, salt och ägg och låt dra i någon minut. Rör ner ströbrödet i svamp- och bönröran så du får en smet med fast konsistens. Smaka av med salt och ha eventuellt i mer panko om smeten är för blöt.


Forma burgare. För ett krispigare resultat vänd burgarna i panka ströbröd och låt dem därefter vila ca 15 minuter i kylskåp för att bli fastare.


Grilla burgarna i en grillpanna med olja på varje sida tills de har en fin krispig yta.


Servera burgarna med sallad, skivad rödlök, tomat, morot, tryffelmajo och guacamole.


Som tillbehör gör sötpotatis pommes och ugnsrostade sparris.



Hitta fler recept till Vaio Armaron och beställ vinet här!


 


LYSSNA PÅ podcast AVSNITTET OM GRILLAT



Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes

Tips

Det går utmärkt att frysa in ostekta burgare, så har du "snabbmat" en annan dag.

Testa även våra andra burgare - Tryffel sliderHalloumiburgarePortabelloburgareLaxburgareFisk- & skaldjursburgare eller räkburgare