Terese Cedergren

Chorizo gryta

Föregående Nästa
foodfolder-chorizo-gryta.JPG
foodfolder-korvgryta.JPG
Otroligt god och smakrik gryta på chorizo och kikärtor. God även som vegetarisk.

Ingredienser

  • 4 st chorizo korv
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 1 st rödlök
  • 1 msk paprika pulver (starkt)
  • 1 tsk kummin frön
  • 1 st paprika
  • 1 burk(ar) konserverade körsbärstomater
  • 1 tsk japansk soya
  • 1 burk(ar) kikärtor
  • 1 st citron (juice)
  • salt och peppar
  • 1 knippe hackad färsk bladpersilja
  • krutonger till servering

Gör så här:


  1. Ta bort skinnet på chorizon och gör dem till munsbitar. 

  2. Bryn korven snabbt i rapsolja tillsammans med skivad vitlök (ca 2 min). Bitarna ska inte bli torra utan ge ifrån sig smak till tomatsåsen.Lyft sedan ur korven och vitlöken.

  3. Stek snabbt grovt hackad rödlök, paprika och häll sedan över tomaterna och sojan, låt koka samman i ca 10 min.

  4. Häll där efter i citronsaft, kryddor och vatten om det behövs. 

  5. Skölj av kikärtorna och häll ned dem i grytan och låt stå och puttra 5 min till strö sedan hackad bladpersilja över. Servera med rostat surdegsbröd.


 


Chorizogryta med kikärtor


Gott tillsammans med;

Tips

För vegetariskt alternativ byt ut korven mot quorn och för stek den tillsammans med löken, paprikapulvret och kummin för att ge en hetare smak, addera gärna lite färsk chili.