Terese Cedergren

Glutenfria choklad våfflor

Föregående Nästa
chokladvåfflor.jpg
Härligt frasiga vegan och glutenfria choklad våfflor serverade med lönnsirap och färska bär. Svårt att motstå!

Ingredienser

  • 2,25 dl kokosmjölk
  • 1 tsk äppelcider vinäger
  • 3 dl glutenfritt mjöl
  • 2,25 dl kakao
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 st banan
  • 0,6 dl smält kokosolja
  • 1 dl glutenfri öl
  • Topping:
  • lönnsirap
  • färska bär
  • florsocker

Gör så här:

Blanda kokosmjölk och vinäger i en skål.


Vispa samman mjöl, kakao, socker, bakpulver och salt i en bunke.


Mosa bananen och vispa ner den i mjölblandningen tillsammans med den smälta kokosoljan, ölen och kokosmjölken med vinäger. Vispa smeten till den är slät.


Värm våffeljärnet.


Häll ned smet i våffeljärnet och tillaga våfflan tills dem är gyllene och frasig.


Pudra våfflorna med florsocker och servera med lönnsirap eller ingefärssocker och färska bär!


Testa även;

Tips

Receptet är inspirerat av bloggaren Heather Christo som även tagit bilderna.