Terese Cedergren

Chokladmousse med björnbärskompott

Föregående Nästa
foodfolder-jacobs-creek-dessert.jpg
En rödvins vänlig dessert! Krämig chokladmousse med en fräsch björnbärskompott, lätt att göra och ett väl passande dessert alternativ om man vill dricka rött både till varmrätten och desserten.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad 70%
  • 3 msk mörk sirap
  • 2 äggula
  • 2 dl vispgrädde
  • Topping:
  • 250 g björnbär
  • 1 dl gelésocker
  • 0,5 tsk lakritspulver
  • skvätt whiskey (valfritt)

Gör så här:

Chokladmousse


Hacka choklad och smält den försiktigt i mikro­vågsugn eller över vattenbad.


Vispa grädden och ställ åt sidan.


Rör ihop äggulorna i en skål.


Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. 


Rör först i lite av grädden och sedan resten.


Fördela moussen i glasen alt. i spritspåse och ställ i kylskåpet minst en timme.


Björnbärskompott


Koka upp björnbären med sockret. Rör försiktigt så att bären håller sig så hela som möjligt, tillsätt laktirspulvret.


VALFRITT! Tillsätt en skvätt whiskey.


Fördela hälften av kompotten i valfria dessert glas/skålar. Låt sedan svalna.



Spritsa alt. fördela chokladmoussen i glasen/skålarna och toppa med kompott.


Servera och njut!



 


Jacob´s Creek Double barrels Shiraz är ett rödvin som ackompanjerar denna dessert perfekt med sin kraftfulla stil.


Läs mer