Terese Cedergren

Choklad- och jordnötspraliner

Föregående Nästa
IMG_7288.JPG
Rawfood godbitar som helt onyttiga då basen är dadlar, chiamjöl, jordnötssmör och kokosolja ;)

Ingredienser

  • 20 st dadlar (utan kärnor)
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk kakao
  • 2 msk chiamjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa(or) flingsalt
  • 1 dl hackade jordnötter

Gör så här:

Mixa alla ingredienser förutom jordnötterna i en matberedare eller mixer till en slät och jämn smet. 


Ställ in smeten i kylskåpet i 1 timme för att låta den stelna något, blir lättare att rulla bollarna om smeten är lite hårdare. 


Hacka jordnötterna och rulla bollarna i.


Förvara pralinerna i frysen och ta fram bara någon minut innan servering så de är riktigt kalla.


Testa även;