Terese Cedergren

Chili con carne med emmervete

Föregående Nästa
image.jpeg (204)
image.jpeg (205)
Till kyliga kvällar finns det inget bättre en en mustig gryta ;) I denna chili kon carne testade jag Zeta´s nya gryn - Ekologisk Farro, italienskt emmervete för att få den mer matig.

Ingredienser

  • 1,5 dl Ekologisk Farro - Italienskt emmervete (Zeta)
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 st gul lök
  • 3 klyfta(or) vitlök
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk paprika pulver
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 st morot/ötter
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 burk(ar) krossade tomater
  • 0,5 st färsk röd chili (beroende på styrka)
  • 2 msk strösocker
  • 1 st röd snacks paprika
  • 1 burk(ar) vita stora bönor alt. kidney bönor

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök. Bryn dem sedan i en gryta.


Lägg ner köttfärsen i grytan när löken är mjuk och bryn den.


Riv morot och skär paprika i bitar.


Tillsätt hälften av morot, chili, salt, peppar, paprikapulver och soja.


Koka vetet i buljong enligt anvisning. Häll över buljongen som blir kvar i grytan.


Häll sedan ner de krossade tomaterna och låt grytan koka under lock på svag värme i 15 minuter. 


Tillsätt de resterande morötterna, paprikan och bönorna och låt koka i ytterligare 3 minuter.


Strö över lite färsk timjan eller koriander och servera  och en klick smetana.


 



Läs mer om grynen här!


Testa även;


 

Tips

Byt ut nötfärsen mot cornfärs för att göra grytan vegetarisk.