Terese Cedergren

Chili sin carne

Föregående Nästa
foodfolder-chili-sin-carne_.jpg
Här kommer en riktigt god variant på Chili sin carne, som till skillnad är en chiligryta utan kött. Köttet är bytt mot vegofärs och serveras med pitabröd, färsk koriander, grön paprika, avokado, lime och smetana. NJUT! Och visst är detta recept minst lika gott med vanlig köttfärs för dem som önskar.

Ingredienser

  • 2 st gul lök
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk paprikapulver (gärna starkt)
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk kakao
  • 1 st valfritt torkad rökt chili
  • 1 st grönsaksbuljong tärning
  • 1 msk japansk soja
  • 0,4 kg vegofärs
  • 0,4 kg konserverade kidneybönor
  • 0,4 kg konserverade hela tomater
  • 0,4 kg passerade tomater
  • 140 g majs
  • Tillbehör:
  • 6 st tortillabröd
  • 2 dl smetana alt. växt baserat alternativ
  • 1 kruka(or) färsk koriander
  • 1 st grönpaprika
  • 1,5 st avokado
  • 1 st lime

Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök, stek den i olja i en gryta tills den blir mjuk.


Tillsätt kryddor, färs och soja. Rör ihop och låt steka några minuter.


Klipp de hela tomaterna i burken grovt och tillsätt dem och de passerade tomater i grytan och låt koka på låg värme i 30 minuter.


Tillsätt ev lite vatten om det behövs. 


Häll av och skölj bönorna och majsen väl. Rör ner dem i grytan precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.


Servera grytan med tortillabröd, färsk koriander, hackad paprika, avokado, lime och smetana.



 


Gott till