Terese Cedergren

Chicken nuggets

Föregående Nästa
foodfolder-kyckling-nuggets.JPG
Friterad kyckling i panko (japanskt ströbröd) är både gott och rolig plockmat. Servera med olika dippsåser och rostade rotfrukter.

Ingredienser

  • 0,6 kg kyckling filéer
  • 2 dl panko (japanskt ströbröd)
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl alt. glutenfritt mjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • malen svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 1 l Rapsolja till fritering
  • guacamole
  • sojamajonäs
  • rökig tomatsås
  • sötpotatis pommes frites

Gör så här:

Skär ner kycklingen i jämnstora bitar, ganska små och tunna.


Salta och peppra alla kycklingbitar och vispa sönder ägget. Tips! Rimma kycklingen över dagen för ett saftigare kött.


Förbered för panering, en tallrik med vetemjöl/majsmjöl, en med panko/paprikapulver och en med äggen.


Panera kycklingen först i vetemjöl, sedan ägg och avslutningsvis i pankoströbröd.


Hetta upp oljan till 175 grader. Se till att du ha locket framme och att spisfläkten är avstängd. Var uppmärksam och fritera kycklingen i omgångar, temperaturen på oljan ska inte sjunka.


Fritera kycklingen och testa hur lång tid varje bit behöver genom att skära i den. Kycklingen bör vara vit rakt igenom.


Lägg sedan den friterade kycklingen på ett fat med papper så oljan rinner av.


Frityroljan ska sedan bli helt kall, den kan sedan silas genom en finmaskig sil och kan sparas till ett annat tillfälle.


Gott till är guacamole, soyamajo, rökig tomatsås och sötpotatispommes.


 

Tips

Panera och fritera ost bitar som komplement till kycklingen, super gott!