Terese Cedergren

Cecchi Sangiovese

Föregående Nästa
foodfolder-cecchi-sangiovese.jpg
Mjukt och bärigt vardagsvin från italienska Cecchi i Maremma. Vinet är en blend på den typiska toskanska druvan sangiovese och merlot. Cecchi har en välintegrerad syra med inslag av körsbär, tranbär, viol och lakrits. Ett otroligt prisvärt vin som och passar perfekt till vardagspastan, pizzan eller salladen.

Beskrivning:

HITTA SANGIOVESEn HÄR


Land: Italien, Toscana


Årgång: 2016


Druva: Sangiovese 90 %, Merlot 10 %


PASSAR TILL


Cecchi Sangiovese är ett ypperligt vin till vardags och gör sig riktigt bra till pasta, öppen lasagne och pizza eller rätter med mozzarella.



TILLVERKNING


Familjen Cecchis egendom Val delle Rose ligger i området Maremma, närheten till havet och de många soltimmarna har gjort området känt som ”Italiens Kalifornien”. Maremmas kust räknas till de yngsta vinområdena i Italien och har ett unikt mångfacetterat landskap med olivträd, pinjetall och mineralrik jord. Skörden för 2016 skedde i slutet av september.