Terese Cedergren

Carpaccio på pilgrimsmussla

Föregående Nästa
Vissa dagar så behöver man lyxa till de, pilgrimsmusslor är ju så gott och dessutom enkla att tillreda speciellt när man bara skär dem i tunna strimlor! Tänk på att musslan ska ha varit fryst innan den äts rå!

Ingredienser

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 1 st mango
  • 0,5 st gurka
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 st färsk röd chili
  • 1 st lime
  • 2 msk krasse
  • 3 skiva rågbröd
  • 100 g smör
  • 2 nypa fingersalt
  • 2 nypa svartpeppar

Gör så här:

Skiva pilgrimsmusslorna så tunt det går utan att de går sönder. Lägg skivorna i en skål.  


Skala mangon och gurkan tärna i pyttesmå bitar.


Finhacka gräslök och chili, ta inte med kärnorna.


Dela rågbröd i små kuber och fräs i smör tills de blir knapriga. Man kan även stoppa brödet i brödrosten tills det blir knaprigt om man vill avstå smöret i brödet.


Bryn smör.


Häll limesafte på pilgrimsmusslorna i skålen, låt dem ligga ca 3-4 minuter.


Lägg upp pilgrimsmusslorna tätt bredvid varandra på varje tallrik.


Strö över mangotärningar, gurktärningar, gräslök och chili.


Strö flingsalt och peppra.


Lägg på rågbrödet och krassen.


Häll över det varma brynta smöret. Servera genast.


Gott att dricka till;