Terese Cedergren

Burrata med apelsin- & fänkålssallad

Föregående Nästa
foodfolder-burrata-fänkål-apelsin.jpeg
Älskar snabb och god mat med fräscha råvaror! Burratans krämighet balanserar perfekt med den krispiga fänkålen och syran från apelsinen. Toppen på "rätten" är de rostade fröna som ger en nötig och "crunchy touch".

Ingredienser

  • 2 st burrata
  • 2 st apelsin
  • 1 st fänkål
  • 1 msk citron alt. vitvins vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här:

Rosta fröna i en torr stekpanna tills de blir lätt bruna men inte brända. Skaka pannan med jämna mellanrum. Låt svalna. 


Skär av skalet på apelsinerna och skiva dem relativt tjockt.



Ansa fänkålen och skär den i tunna skivor. Finhacka fänkålsdillen. Lägg gärna fänkålsskivorna i isvatten en stund, då blir de ännu krispigare.
 Vänd dem sedan i olja, vinäger/citron och smaka av med salt & peppar. Vrid även ner den sista saften från apelsinskalen i salladen.


Lägg först fänkålen på tallrikarna alt. serveringsfatet och toppa med apelsinskivor, burrata, de rostade solrosfröna, salt och peppar.


Prova även