Terese Cedergren

Broccolipizza

Föregående Nästa
FA1714A3-4AC2-4499-86B5-70F79D6BF6D1.jpeg
2BB237B4-598A-4FF8-836B-9535DA79129B.jpeg
Pizza + Broccoli = gott och dessutom super nyttigt! Visste du att 100 gram broccoli kan ge dig 150% av ditt dagliga RDI av C-vitamin. Den är även rik på vitamin K och B-vitaminkomplex, järn, zink och andra viktiga näringsämnen. Broccoli innehåller även sulforafan som enligt studier sägs kunna stärka kroppens förmåga att försvara sig mot cancerceller.

Ingredienser

  • Botten:
  • 0,5 kg broccoli
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 st ägg
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • salt
  • 0,5 dl pesto
  • Topping:
  • 150 g riven ost
  • 6 st champinjoner
  • 100 g feta ost
  • 1 burk(ar) kronärtskockshjärtan (á 390 g)
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 kruka(or) färsk mynta
  • 1 st färsk lime
  • 10 st oliver

Gör så här:



Sätt ugnen på 200°C. 


Pizzabotten


Rensa, skölj och skär broccolin i buketter.

Koka broccolibuketterna i saltat vatten under lock i 2 minuter. 

Häll av broccolin i durkslag och mixa sedan broccolibuketterna fint.

Tillsätt vitlök, havregryn, ägg, pesto, salt och mixa till en slät deg.

Platta ut degen till på bakpappersklädda plåtar.

Grädda i mitten av ugnen tills bottnarna är gyllene och krispiga (ca 10 min).


Topping

Skiva och toppa pizzan med champinjoner, kronärtskockshjärtan, oliver och riven ost.




Grädda ytterligare ca 5-8 minuter.


När pizzan är gräddad toppa med smulad fetaost, crème fraiche, färsk mynta och pressa lime över.

Servera direkt och njut!





Testa även

Tips

För ett mer proteinrikt resultat toppa pizzan med en god skinka eller hjärtmusslor.