Terese Cedergren

Brantevikssill

Föregående Nästa
foodfolder-branteviksill.jpeg
En härligt smakrik sill-lag som vi här har gjort med aubergine för en vegansk "sill", receptet blir lika bra om du använder vanlig Inläggningssill också. Låt Österlen inspirera dig :)

Ingredienser

  • 400 g inlagd aubergine alt. Inläggningssill
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 30 st vitpepparkorn
  • 30 st Kryddpepparkorn
  • 1 st Citron
  • 1 st Lagerblad
  • 1 dl Färsk finhackad dill
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Rödlök
  • 0,5 dl Ättikssprit 12%

Gör så här:

Recept på inlagd aubergine hittar du här!


Häll av spadet på sillfiléerna alt. auberginen. Skär i bitar. 


Mortla pepparn, riv zest från citronen och blanda med salt, socker och kryddor.


Finhacka löken och dill, varva kryddblandning, aubergine alt. sill, dill och lök.


Häll över ättiksprit. 


Låt stå i kyl minst 3 dygn.


Prova även