Terese Cedergren

Mynta- och bönsallad med getostdressing

Föregående Nästa
foodfolder-bon-myntasallad-1.JPG
foodfolder-tofu-sallad.JPG
foodfolder-sofine-tofu.JPG
Krämig god sallad med bönor, mynta och getost. Bra som den är eller som tillbehör till fisk eller grillade rätter.

Ingredienser

  • 10 st Haricot vert
  • 0,5 dl tärnad gurka
  • 2 msk gröna ärtor
  • 2 msk soya bönor
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe persilja
  • 1 tsk olivolja
  • Dressing:
  • 50 g getost
  • 2 msk yoghurt
  • Tillbehör:
  • salt
  • peppar
  • 0,5 st citron

Gör så här:

Ansa och skölj Haricot verten.


Ånga bönorna och ärtorna i ca 5-10 min beroende på hur "al dente" man vill ha dem.


Tärna gurkan.


Hacka persilja och mynta.


Blanda yoghurt och chevré, häll i någon matsked vatten så dressingen blir med rinnig. Smaka av med salt och peppar. 


Blanda gurkan, ärtorna, bönorna och örterna lägg sedan upp på tallrikar eller ett stort fat, pressa citron över efter smak.


Häll på dressingen "snyggt" ta en Insta bild, Glöm inte #foodfolder När salladen ska ätas så vänd runt dressingen så allt blir kladdigt gott ;) Enjoy!


 

Tips

För att få salladen mer mating stek lite soja och strö över som krutonger!

Följ mig på Instagram