Terese Cedergren

Böndipp

Föregående Nästa
foodfolder-böndipp.JPG
foodfolder-böndipp-1.JPG
Perfekta GI-röra till "myskvällen". Passar även som dipp till tapas eller taco.

Ingredienser

  • 1 burk(ar) kidneybönor
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm spiskummin
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • 1 dl finriven parmesan

Gör så här:

Hacka koriandern.


Mixa hälften av bönorna med salt, spiskummin, chiliflaks och koriander.


Tillsätt olja och om röran blir för fast spä med lite vatten.


Pressa ner vitlöken och rör ner resterande av bönorna och den den rivna osten. (parmesanen går att bytas ut mot annan smakrik ost)


Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor efter tycke och smak.


Servera med antingen nachochips, grönsaker eller på brödbitar.


Gör egna nachochips;

Tips

Byt ut kidneybönorna mot svarta- eller vitabönor.