Terese Cedergren

Blomkålspizza med varmrökt lax och ruccola

Föregående Nästa
image.jpeg (499)
Både snabb och lättlagat att göra pizza på blomkål! Variera toppingen på pizzan, denna är med varmrökt lax, Västerbottenost, ruccola och citron zest.

Ingredienser

  • 4 dl riven blomkål
  • 4 dl riven ost
  • 1 st ägg
  • 4 msk majsmjöl
  • salt
  • 1 krm paprika pulver
  • 1 tsk rapsolja
  • citron zest
  • Topping:
  • 200 g varmrökt lax
  • 70 g ruccola
  • 0,5 dl riven Västerbottensost
  • svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader.


Blanda alla ingredienser i en bunke. 


Förbered bakplåt med bakplåtspapper och klicka ut blomkålsblandningen.


Grädda av bottnarna i mitten av ugnen cirka 10–15 minuter tills de fått en gyllene kulör.


Lägg osten i botten medans bottnarna är varma. Toppa med lax, ruccola, svartpeppar och citron zest.



Testa även;