Terese Cedergren

Lavendel biscotti

Föregående Nästa
fikabiscotti
Sukrin är den enda naturliga sockerersättningen som är fri från kalorier framställd från Stevia plantan, det är perfekt för diabetiker. Studier visar att Sukrin inte påverkar blodsockret – eller insulinnivåer i kroppen. Genom att kombinera Sukrin med mandelmjöl kan du uppnå ännu lägre blodsockerbelastning på de man bakar. Så testade att baka glutenfria saffran biscottis.

Ingredienser

  • 100 g sötmandel grovt hackad
  • 100 g smör
  • 1 dl suktin alt. strösocker
  • 1 st ägg
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st lavendel (torkade)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Hacka mandeln.


Vispa de rumsvarma smöret och strösocket vitt och poröst. Tillsätt ägget och lavendel.


Blanda mandelmjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål, och blanda sedan i lavendel och mandel.


Arbeta in mjölblandningen i smeten.


Dela degen i 2-3 delar och rulla dem till längder. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna med handen.


Grädda biscottilängden mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och skär längden i drygt 1/2 cm tjocka skivor.


Lägg biscottiskivorna bredvid varandra på plåten i ugnen i minst 30 min. Låt biscotti-skorporna svalna på plåten och förvara dem därefter torrt i burk.


 

Tips

Perfekt "gå bort" gåva!