Terese Cedergren

Bifftatar med salsa verde

Föregående Nästa
foodfolder-råbiff-pure-web.jpg (1)
Somrigt, snyggt, enkelt och så klart gott! Servera råbiffen med salsavrede och "smakmatcha" med rosévin. För mer tips om rosé och matkombinationer lyssna på vår podcast I glaset som du hittar här nedan eller i toppnavigeringen.

Ingredienser

  • 600 g innanlårs färs av nöt
  • salt
  • svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 1 st röd lök
  • 1 dl salsa verde
  • 4 st äggulor
  • 100 g mixad sallad
  • 1 st lime
  • 1 tsk svarta sesamfrön

Gör så här:

Köp alltid nymald färs till råbiffen. Det går alltid att be personalen i köttdisken att mala färs för din råbiff på innanlår alt. högrev.


Skala och hacka lök. 


Lägg upp nötfärsen på fat alt. tallrik, salta och peppra.


Gör en grop i mitten på varje biff för äggula, eller häll upp gulan i en liten skål. (Obs! Tvätta av äggen om du vill servera äggulan i skalet då de ofta har bakterier på utsidan)


Skiva limen och strö sallad, lök och sesamfrö över och runt om biffarna avsluta med att hälla över salsa verde.


Recept på Salsa verde hittar du här!


Tips! Rosta vitt bröd alt. fröbröd och servera till råbiffen.

Tips

Lyssna på podden via ItunesSpotify eller Acast.