Terese Cedergren

Julig banankaka med pepparkakskryddor

Föregående Nästa
0CBC37FF-1630-482B-ABBC-53F94592DB94.jpeg
Saftig banankaka med juliga kryddor och ett riktigt krispigt täcke! Perfekt till fika eller firandet.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 0,5 dl rapsolja
  • 75 g smör
  • 2 st banan
  • 1 tsk toppa med hampafrön (valfritt)

Gör så här:

Vispa ägg & socker poröst. 


Häll långsamt ner rapsoljan i smeten under omrörning.


Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem under omrörning.


Smält smöret och låt det svalna och rör sedan försiktigt ner det i smeten.


Mosa ner en av bananerna i smeten.


Smöra och bröa en form alt. lägg ett smörpapper i botten. Häll i smeten.


Dela den andra banan och lägg över kakan.


Valfritt! Toppa kakan med hampafrö.


Grädda i mitten av ugnen i ca 200 grader tills provstickan är kladdfri ca 35 minuter.



Gott till