Terese Cedergren

Banan- & Chokladpannkakor

Föregående Nästa
banan-choklad-pannkaka-foodfolder-1.jpeg
Halleluja, prisa gudarna för pannkakor och lediga dagar! För alla er som älskar choklad kommer här en ljuvlig variant av bananpannkaka med choklad toppad med jordgubbar, banan och apelsin toppat med choklad nibs & nutella.

Ingredienser

  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 0,8 dl valfri glutenfri mjölmix
  • 1 st banan/er
  • 2 st ägg
  • 0,8 dl mandelmjölk
  • 2 msk kokosfett
  • Topping:
  • frukt
  • bär
  • 2 st choklad nibs kärnor
  • 2 msk nutella

Gör så här:



Blanda alla torra ingredienser i en bunke.




Mosa bananerna och vispa ihop dem med mjölk och ägg.

Smält kokosfettet i en stekpanna och rör direkt med det i smeten.



Stek sedan mindre pannkakor i kokosoljan (går aven bra med smör) i en stekpanna på medelvärme.


Skär bären och frukten, hacka choklad nibsen.

Servera pannkakorna med färska jordgubbar, banan och apelsin toppat med choklad nibs & nutella.


Läs även