Terese Cedergren

Bål med The Brand New Republique Gran Añejo, rabarber & kardemumma

Föregående Nästa
foodfolder-bål-The-Brand-New-Republique-rabarber.jpg
Läskande sommarbål med den tre år lagrade romen The Brand New Republique Gran Añejo, rabarber & kardemumma - passar utmärkt som välkomstdrink, på balkongen/terassen varma sommardagar.

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 4 dl The Brand New Republique Gran Añejo
  • 3 själk(ar) späda rabarber
  • 10 st kardemumma kärnor
  • 2 st citron
  • 4 dl rabarbersaft
  • sodavatten
  • is

Beskrivning:

RÄCKER TILL EN KARAFF OM 2 LITER


Skala först rabarbern och sedan skiva den med en mandolin alt. osthyvel, lägg ner skivorna i karaffen.


Mortla kardemumman, dela citronen, pressa juicen över rabarbern i karaffen.


Tillsätt rom, kardemumma och rabarbersaft låt sedan bålen dra i kylskåp ca en timme.


Häll på rikligt med is och toppa upp med sodavatten.


Rör om och smaka av, om det behövs ha i mer syra eller sötma addera citron eller rabarbersaft efter tycke och smak.


Dekorera glasen med rabarber.


BESTÄLL The Brand New Republique Gran Añejo HÄR!



Receptet har skapats i samarbete med The Brand New Republique.

Tips

Bålen går givetvis att göra alkoholfri, byt ut romen mot rabarbersaft eller sodavatten och pressa några fler lime så passar den stora som små.