Terese Cedergren

Bål med The Brand New Republique Gran Anejo, lime, ingefära & mynta

Föregående Nästa
foodfolder-Bål-med-The-Brand-New-Republique-Gran-Anejo-ingefära-lime-mynta.jpg
Läskande sommarbål med den tre år lagrade romen The Brand New Republique Gran Añejo, lime, ingefära och mynta - passar utmärkt som välkomstdrink, på balkongen/terassen varma sommardagar.

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 4 dl The Brand New Republique Gran Anejo
  • 8 st lime
  • 3 dl ingefärssocker alt. sockerlag
  • 1 kruka(or) mynta
  • 60 g färsk ingefära
  • sodavatten
  • is

Beskrivning:

RÄCKER TILL EN KARAFF OM 2 LITER


Gör iordning ingefärssocker, recept här.


Dela limen, pressa juicen ner i karaffen och lägg ner limeskalen.


Knipsa av stjälkarna från krukan med mynta och slå dem lätt i handen med öppen handflata och lägg ned dem i karaffen.


Tillsätt rom och ingefärssocker låt sedan bålen dra i kylskåp ca 30 min.


Häll på rikligt med is och toppa upp med sodavatten.


Rör om och smaka av, om det behövs ha i mer syra eller sötma addera mer lime eller ingefärssocker.


Dekorera glasen med mynta.


BESTÄLL THE BRAND NEW REPUBLIQUE GRAN AÑEJO HÄR!



Receptet har skapats i samarbete med The Brand New Republique.

Tips

Bålen går givetvis att göra alkoholfri, byt ut romen mot sodavatten och pressa några fler lime och smaka av med agavesyrup eller ingefärssocker så passar den stora som små.