Terese Cedergren

Bål med The Brand New Republique Gran Anejo, hallon, persika & timjan

Föregående Nästa
foodfolder-Bål-med-The-Brand-New-Republique-Gran-Anejo-hallon-persika-timjan.jpg
Läskande sommarbål med den tre år lagrade romen The Brand New Republique Gran Añejo, hallon, persika & timjan - passar utmärkt som välkomstdrink, på balkongen/terassen varma sommardagar.

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 4 dl The Brand New Republique Gran Anejo
  • 3 st persika
  • 250 g hallon
  • 4 st lime
  • 1 kruka(or) timjan
  • 1 dl agavesyrup
  • sodavatten
  • is

Beskrivning:

RÄCKER TILL EN KARAFF OM 2 LITER 


Dela, kärna ur och skiva persikorna, mosa dem lätt tillsammans med hälften av hallonen i karaffen med tex. en träslev.


Dela limen och pressa juicen över persikohalvorna, hallonen och lägg ner limehalvorna i karaffen.


Knipsa av stjälkarna från krukan med timjan och slå dem lätt i handen med öppen handflata och lägg ned dem i karaffen.


Tillsätt The Brand New Republique Gran Anejo romen, de resterande hallonen och agavesyrup, låt dra i kylskåp ca 30 min.


Häll på isen och toppa upp med sodavatten alt. sockerdricka.


Rör om och smaka av, om det behövs ha i mer syra eller sötma addera lime eller agavesyrup.


Dekorera glasen med timjan kvistar.


BESTÄLL THE BRAND NEW REPUBLIQUE GRAN AÑEJO HÄR!



Receptet har skapats i samarbete med The Brand New Republique.


 

Tips

Bålen går givetvis att göra alkoholfri, byt ut romen mot tex tranbärsjuice eller sockerdrick så passar den stora som små.