Terese Cedergren

Bakad kålrabbi

Föregående Nästa
foodfolder-kålrabbi.jpg
Har alltid funderat på vad man kan göra med den där rotselleriliknande gröna rotfrukten kålrabbi. Så fick jag med en i en skördelåda från Ulriksdals slottsträdgård. Bakade den i folié och serverade den med rostad rotselleri, krutonger och tryffelmajonäs. Voila en grym anrättning :)

Ingredienser

  • 2 st kålrabbi
  • rapsolja
  • salt
  • 100 g rotselleri
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 skiva(or) bröd
  • 1,2 dl majonäs
  • 1 tsk tryffelolja
  • svartpeppar
  • Topping:
  • färsk persilja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.


Skala kålrabbin och slå in den i aluminiumfolie och häll ned rapsolja, strö över lite salt och baka kålen i ugnen i ca 45 minuter eller tills den är mjuk och genomlagad. Dela den sedan  i klyftor.


Skala rotsellerin och skär i små bitar, hacka hasselnötterna. Skär brödet i bitar och lägg upp allt på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten i ugnen när det är 10 minuter kvar tills kålrabbin är klar och rosta brödet och rotsellerin till de är gyllene och krispiga. 


Vispa ihop majonäs med tryffelolja.


Lägg upp allt på en tallrik och toppa med färsk persilja och svartpeppar! NJUT!


Är du extra hungrig - koka ägg och servera till.

Tips

Kålrabbi innehåller en massa nyttigt så som B-vitamin, C-vitamin (mer en en apelsin), fosfor, kalium, kalcium, magnesium, folinsyra och massor av grova kostfibrer!