Terese Cedergren

Baileys glass i havreflarn

Föregående Nästa
foodfolder-Baileys-glass-3.JPG
Vaniljglass med smak av Baileys är en otroligt god blandning mellan drink och dessert. Servera glassen som en sandwich mellan två havreflarn.

Ingredienser

  • 1 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl Baileys
  • 6 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 8 st havreflarn

Gör så här:

Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull, tillsätt vaniljstången och mjölk. Koka upp, ta sedan upp vaniljstången och låt svalna.


Vispa först grädden, sedan äggulor och socker luftigt för sig.


Ta upp och krama vattnet ur gelatinet.


Rör sedan samman mjölk, grädde, äggblandningen, Baileys och gelatinet i glassmeten. 






Kör glassmeten i glassmaskin i 30-45 minuter alt. frys in glassen i en form i minst 30 minuter. Rör om i glassen ett par gånger under tiden för ett luftigare resultat.


Servera som "sandwichar" i havreflarn.








Havreflarnen är riktigt knäckiga och passar perfekt till den mjuka och gräddiga glassen.


Testa även










Tips

Baileys likören går att byta ut mot liknande likör så som tex. Amaretto, Frangelico, Amarula. Hitta fler förslag här!

 

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.