Terese Cedergren

Aubergine och rostad röd paprika

Föregående Nästa
foodfolder_aubergine_terrin.JPG
En "terrin" av aubergine, rödpaprika och mozzarella.

Ingredienser

  • 250 g aubergine
  • 1 st mozzarella
  • 2 st rödpaprika
  • 2 själk(ar) grönkål
  • salt
  • peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 klyfta(or) vitlök

Gör så här:

Skriva aubergine och salta skivorna.


Stek skivorna i rapsolja och med vitlöken.


Ta bort kärnhuset på paprikan och lägg dem i en ugnssäker form  tillsammans med de stekta aubergineskivorna. Rosta dem i ca 40 min på 150 grader.


Skiva mozzarellan och varva aubergine, mozzarella och paprika.


Sätt sedan in "terrinen" i ugnen igen i ca 5 min så att mozzarellan smälter.


Servera som den är eller tillsammans med lufttorkad skinka.