Terese Cedergren

Aprikossnitt med färskostkräm och mandel

Föregående Nästa
foodfolder-moxxe-snitt.jpg
Ett gott tilltugg som garanterat gör succé på festen eller mingelpartyt. Men sin lätt söta och krämiga konsistens så passar denna snitt genom hela festen. Ett väl passande vin till aprikossnitten är de lätt söta och torra Masi Moxxé Brut som är skapat med appassimentometoden (dvs. delvis torkade druvor).

Ingredienser

  • 150 g torkade aprikoser
  • Kräm:
  • 100 g färskost naturell
  • 1 dl smetana
  • salt
  • Topping:
  • 0,5 dl mandel
  • 0,5 förpackning(ar) krasse

Gör så här:

Mixa först färskost, smetana och 1/3 av aprikoserna till fast konsistens, smaka av med salt. Häll ned smeten i en spritspåse och ställ in i kylen.


Dela aprikoserna.


Hacka nötterna.


Spritsa en klick färskostkräm i ena aprikos delen, strössla över mandel och krasse och sätt sedan på toppen.


Voila!



Ett väl passande vin aprikossnitten är den lätt söta och torra Masi Moxxé.