Terese Cedergren

blodapelsin marmelad

Föregående Nästa
foodfolder-apelsinmarmelad.JPG
Apelsintider att ta till vara på :) Vad är inte lyxigare en en toast med apelsinmarmelad och dessutom hemlagad.

Ingredienser

  • 0,5 kg blodapelsiner
  • 1 st citron/er
  • 0,5 kg sylt socker
  • 2,5 dl vatten

Gör så här:

Tvätta apelsinerna och citronen noga.


Skär upp dem i så tunna klyftor de bara går. Lägg dem i en stor kastrull och häll på vatten.


Koka under lock i cirka 45 minuter tills frukten är mjuk.


Häll i sockret lite i taget och rör om ordentligt. Koka häftigt utan lock i cirka 10–15 minuter. Gör marmeladprov för att se om frukten är klar.


Marmeladprov: Lägg en klick av marmeladen på ett kallt underlag och dra med fingret i marmeladen. Om det blir ett spår som inte flyter igen är marmeladen klar. Koka annars i några minuter till och gör sedan ett nytt prov.


Skumma av marmeladen vid behov.


Fyll marmeladen på rena burkar och förslut. Låt svalna och avnjut sedan ;)


 


Att baka till marmeladen;