Terese Cedergren

Alambre Moscatel de Setúbal 2012

Föregående Nästa
foodfolder-moscarel-alambre.jpg
Hyllat portugisiskt dessertvin. Inbjudande doft av torkad frukt, nötter, farinsocker och apelsinzest. Smaken är fyllig och druvsöt med nyanser av apelsin, torkade aprikoser, russin, knäck och nötter. Servera Alambre lätt kylt till desserter med nötter, torkad frukt, choklad alternativt Gruyere ost eller som i Portugal med en isbit i glaset.

Beskrivning:

Land: Portugal, Setúbal, Vinha Grande de Algeruz


Årgång: 2012


Druva: 100% Moscatel de Setúbal


Servera Alambre lätt kyld, cirka 10°C 


HITTA VINET HÄR! 


PASSAR TILL 


Desserter med nötter, choklad eller torkad frukt. Hårdostar med sälta så som Gruyere, Comte, Manchego, Grevé eller Västerbotten ost. Eller som ingrediens i drinkar.


TILLVERKNING


Vinet är fortifierat likt portvin dvs. jäsningen stoppas med hjälp av brandy. Druvskalen får sedan ligga kvar för att ge smak och arom i ytterligare tre månader innan vinet slutlagras på stora och mycket gamla ekfat. En öppnad flaska håller i månader om den förvaras i kylskåp.


 gott till;