Terese Cedergren

Akvavitcocktail med clementin och rosmarin

Föregående Nästa
IMG_7138.JPG
IMG_7136.JPG
Att göra cocktails på snaps är riktigt gott då den kryddade spriten ger ett djup och krydda till drinken. Akvavitsour med clementin och rosmarin är perfekt när det ska högtids firas ;)

Ingredienser

  • Tillbehör:
  • 1 kvist Rosmarin
  • Övrigt:
  • 3 cl Akvavit
  • 2 cl Cointreau
  • 2 st clementine/mandarin (5 cl per cocktail)
  • 2 cl Färskpressad citronjuice

Beskrivning:

Receptet är för 1 cocktail.


Pressa juicesen från clementinerna och citronen.


Mät upp akvavit och cointreau i en shaker och fyll på rikligt med is.


Häll ned juicesen och ta ett par blad från rosmarinen och slå den lätt i handflatan så att aromerna frigörs innan du lägger ned dem.


Skaka och häll upp i cocktailglas och pressa skalet från clementinen över drinken för att få ut en väldoftande olja, servera sedan genast.



Prova äveN


 

Tips

Psst... Vill du ha en vacker skumkrona på din cocktail så blanda ned en äggvita innan du skakar drinken.

Denna cocktail är super god utan alkohol.

Och tänk på att det går alldeles utmärkt att byta frukt efter årstid :)