Cocktail scout

Java road

Föregående Nästa
Pisco Sour är en cocktail som innehåller pisco, citron- och limesaft, äggvitor, sockerlag och olika slags bitter. Detta är en roligare version på en där man tillfört lite mer fruktiga smaker som arbetar tillsammans med piscon. Pisco sour är en variation på Whiskey sour som uppfanns under 1920- talets början av den landsförvisade amerikanen Victor "Gringo" Morris vid Morris Bar i Lima, Perus huvudstad.

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 4 cl pisco
  • 1 cl lillet
  • 5 cl peach liqueur
  • 2 cl champagne syrup
  • 1 cl färsk lime juice
  • 1 cl färsk citron juice
  • 0,5 st äggvita
  • 4 nypa(or) Szechuan/Chili tincture
  • 1 nypa(or) Himalayan salt

Beskrivning:

Häll samtliga ingredienser i shakern och skaka först utan is, sedan med is. Detta kallas för ett ”dubbelskak” och man gör detta för att äggvitan ska luftas och kunna binda sig med de andra vätskorna.


Sila upp drinken i ett ”rocksglas” över is och garnera med salt och sichuanpeppar.