Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Zucchini- och svamppasta

Föregående Nästa
zuhhinisvamppasta_foodfolder.JPG
Den här zucchini- och svamppastan är en av mina favoriter eftersom den är så enkel att laga och fantastiskt god! Det är definitivt ett recept att spara till hösten när semestern är slut och vardagspusslet börjar.

Ingredienser

  • Sås:
  • 250 g zucchini (en normalstor)
  • 250 g championer
  • 2 st schalottenlök
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 dl vispgrädde 40% fett
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) vitpeppar
  • 2 msk kycklingfond (alt. grönsaksfond)
  • 1 msk soja
  • Topping:
  • 50 g riven parmesan
  • 1 kruka(or) basilika, färsk
  • Tillbehör:
  • 250 g pasta

Gör så här:



  1. Hacka schalottenlök och vitlök, dela zuhhinin i små tärningar och skiva championerna.

  2. Koka pastan enligt anvisningarna.

  3. Fräs zucchini och championerna så att de får lite färg.

  4. Tillsätt schalottenlök och vitlök.

  5. Smaksätt med kycklingfond (för en helt vegetarisk variant, ersätt fonden med grönsaksfond) och soja.

  6. Tillsätt creme fraîche och rör i den. Tillsätt sedan vispggrädde.

  7. Smaksätt med salt och vitpeppar.

  8. Låt sjuda i ca. 5 min.

  9. Rör ner såsen i pastan och toppa med massor med riven parmesan och färsk basilika.