Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Vegansk chokladmousse

Föregående Nästa
Aitochokladmousse_foodfolder.JPEG
Chokladmousse som passar alla. Dessutom är den superenkel att göra och passar utmärkt som dessert på julbordet.

Ingredienser

  • Tillbehör:
  • 250 ml havregrädde Aito Oat for whipping
  • 100 g mörk choklad, 70% kakao (veganskt)
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 g salt
  • Garnityr:
  • 0,5 st apelsin, zesten (skalet)
  • 30 g hasselnötter, hela

Gör så här:


  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.

  2. Smält chokladen i micron, smält max. 30 sekunder i taget, choklad bränns mycket lätt. Låt chokladen svalna i ca. 5 minuter. 

  3. Dela och skrapa ur fröerna från vaniljstången och lägg i samma bunke som havregrädden.

  4. Vispa havregrädden till en fast konsistens.

  5. Vänd ner den smälta chokladen i grädden.

  6. Lägg chokladmoussen i en skål och toppa förslagsvis med apelsinzest och rostade hasselnötter. 


Så här rostar du nötter:


Lägg nötterna i en stekpanna (utan olja/smör). Sätt på plattan på medelvärme, rör om då och då och rosta tills nötterna har fått en fin färg. Obs! Nötterna bränns lätt så stå bredvid och passa nötterna. 


 


 Receptet är framtaget i stolt samarbete med Aito.

Tips

Aito havregrädde (Oat for whipping) finns i dagsläget att köpa på Willys och Coop. Aito havregrädde är vegansk och glutenfri.