Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Stuvade makaroner

Föregående Nästa
stuvademakaroner_foodfolder.JPEG
Stuvade makaroner är en vardagsklassiker som kan enkelt piffas upp med parmesan eller med tryffel för en lyxvariant.

Ingredienser

  • Tillbehör:
  • 3 dl makaroner
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk, 3 % fett
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) vitpeppar

Gör så här:


  1. Koka makaronerna enligt anvisningar.

  2. Häll av vattnet och häll tillbaka makaronerna i kastrullen.

  3. Tillsätt smör och vetemjöl och blanda väl. 

  4. Tillsätt mjölk och koka upp och låt sjuda tills det är en krämig konsistens. 

  5. Se till att röra runt hela tiden i kastrullen så att mjölken inte bränns vid.

  6. Smaksätt med salt och vitpeppar.

  7. Toppa med parmesan innan servering. 


 


Testa även