Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Snittar med färskostkräm med citron toppade med oliver

Föregående Nästa
knäcke_foodfolder.jpg (1)
Snittar av knäckebröd toppade med färskostkräm med citron och oliver.

Ingredienser

  • Deg:
  • 250 g vatten
  • 200 g vetemjöl
  • 175 g grovmalen rågmjöl
  • 175 g rågsikt
  • 50 g honung
  • 25 g olivolja
  • 15 g salt
  • 10 g jäst
  • Kräm:
  • 200 g färskost
  • 0,5 st citron, både zest och saft
  • Topping:
  • 400 g svarta kärnfria oliver

Gör så här:

    Knäckebröd



  1. Blanda alla ingredienser till degen i en degblandare.

  2. Kavla 1 mm tunt.

  3. Lägg över degen på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Strö flingsalt och fänkålsfrön och kavla lätt så att saltet och fänkålen fastnar.

  5. Nagga.

  6. Skär knäckebrödet i önskad form alternativt baka av hela.

  7. Baka av i 200 grader i ca. 10-12 minuter eller tills knäckebrödet har fått en fin gyllenbrun        färg.

  8. Knäckebrödet förvaras torrt.


Färskostkräm med citron



  1. Rör ihop färskost, citronsaft och citronzest.

  2. Smaka av.


Olivtopping



  1. Hacka oliverna fint eller mixa till en grov konsistens.


Montering



  1. Spritsa kräm på knäcket och toppa med att sprisa/lägga oliver på krämen.