Bake my breath away

Saffransbiscotti

Föregående Nästa
saffransbiscotti_foodfolder.JPG
På söndag är det första advent och bakverk med saffran hör verkligen till adventsfirande. Saffransbiscotti är ett perfekt alternativ om du inte har tid att baka lussebullar. Det bästa med biscotti är att de håller länge, så länge man man förvarar dom torrt och lufttätt. Vad sägs om en kopp glögg och biscotti till adventsfikat?

Ingredienser

  • Smet:
  • 120 g ägg
  • 200 g strösocker
  • 340 g vetemjöl
  • 6 g bakpulver
  • 140 g hela mandlar (med eller utan skal, eller både och)
  • 0,5 g saffran

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Väg upp alla ingredienserna och hacka mandlarna grovt.

  3. Lös upp saffranet i några droppar konjak eller vodka, alternativt vatten, och en nypa socker. (Det går bra att hoppa över att lösa upp saffranet, men saffranet blandas jämnare i smeten och färgen blir mer intensiv).

  4. Vispa socker och ägg pösigt med en elvisp.

  5. Tillsätt saffranet.

  6. Rör ner de torra ingredienserna och fortsätt att blanda med händerna tills degen har gått ihop.

  7. Rulla till 3 stycken plåtbreda rullar (ca. 48cm långa) och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper med ca. 10 cm mellanrum.

  8. Baka av i 225 grader i ca. 13 min. Biscottin ska få pyttelite färg.

  9. Skär biscottin i 2-3 cm stora bitar medan rullarna fortfrände är varma.

  10. Viktigt att förvara biscottin lufttätt och torrt. 


Om du önskar en mer intensiv smak av saffran så dubblera mängden saffran. 

Tips

Recept till den godaste glöggen av bästa Jenny till adventsfikat hittar du här.