Bake my breath away

Jättegoda och superenkla potatiskakor

Föregående Nästa
foodfolder-potatisbröd.jpg
Säg nej till matsvinn och baka dessa underbara, superenkla och jättegoda potatiskakor av överbliven potatismos. De är allra godast när de är varma med ett klick smör på, perfekta till kvällsmålet eller helgfrukosten.

Ingredienser

  • Deg:
  • 240 g potatismos
  • 50 g ägg
  • 5 g salt
  • 60 g fullkornsvetemjöl
  • 50 g vetemjöl

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Väg upp alla ingredienser.

  3. Vispa ihop potatismjöl, ägg och salt med en elvisp. 

  4. Tillsätt mjölet och blanda tills degen går ihop.

  5. Väg bitar om ca. 70g och forma till runda bollar.

  6. Vänd i mjöl och platta till med handen till kakor med diameter om ca. 10 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  7. Nagga med en gaffel.

  8. Baka av i ca. 10 minuter eller tills kakorna har fått en fin gyllenbrun yta.

  9. Njut medan kakorna fortfarande är varma.



Testa även