Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Havreflarn

Föregående Nästa
90A02D7C-657E-4F56-98D6-41CD459DB0DE.jpeg
Havreflarn passar som fika eller som en del i en dessert. Du kan doppa dom i choklad för en lyxigare fika.

Ingredienser

  • Smet:
  • 75 g smör
  • 45 g havreflarn
  • 60 g vetemjöl
  • 90 g strösocker
  • 30 g grädde, 40% fett
  • 30 g ljus sirap
  • 2 g bakpulver

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 200 grader (175 varmluft).

  2. Väg upp hakvreflarn, vetemjöl, strösocker, grädde, ljus sirap och bakpulver i en bunke. Väg upp smör i en kastrull. 

  3. Smält smöret och låt svalna lite.

  4. Blanda i smöret med resten av ingredienserna och blanda till en smet.

  5. Klicka (ca. 1 tsk) smet på en plåt med bakplåtspapper. Obs! Havreflarnen flyter ut mycket varför det är viktigt att lämna mycket mellanrum mellan havreflarnen.

  6. Baka av i mitten av ugnen i ca. 5 minuter.

  7. Låt svalna innan du tar bort dom från plåten.

  8. Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk.