
Havreflarn passar som fika eller som en del i en dessert. Du kan doppa dom i choklad för en lyxigare fika.
Ingredienser
- Smet:
- 75 g smör
- 45 g havreflarn
- 60 g vetemjöl
- 90 g strösocker
- 30 g grädde, 40% fett
- 30 g ljus sirap
- 2 g bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader (175 varmluft).
- Väg upp hakvreflarn, vetemjöl, strösocker, grädde, ljus sirap och bakpulver i en bunke. Väg upp smör i en kastrull.
- Smält smöret och låt svalna lite.
- Blanda i smöret med resten av ingredienserna och blanda till en smet.
- Klicka (ca. 1 tsk) smet på en plåt med bakplåtspapper. Obs! Havreflarnen flyter ut mycket varför det är viktigt att lämna mycket mellanrum mellan havreflarnen.
- Baka av i mitten av ugnen i ca. 5 minuter.
- Låt svalna innan du tar bort dom från plåten.
- Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk.