Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Bake my breath away

Föregående Nästa
foodfolder-jumbotron_Elina-Kantelinen-Brandt .jpg

Jag heter Elina och driver Bake my breath away. Jag är född och uppvuxen i Finland men bor sedan år 2000 i Stockholm. Efter 10 år i finansbranschen bestämde jag mig för att göra det jag älskar mest, att baka. Jag har sedan barnsbenen bakat mycket hemma med min mamma och hembakat har alltid funnits vart jag än går. Min mormor bakar de godaste bullarna, småkakorna och surdegsbröden. Av min bortgångna farfar har jag ärvt kunskapen att baka karelska rispiroger, Finlands mest kända småbröd.

Jag älskade mitt jobb i finansbranschen men hade under en längre period känt att jag skulle vilja utbilda mig till bagare och konditor. Jag började med att starta ett Instagramkonto (som jag länge höll hemlig för mina bekanta) för att lägga upp bilder på mina bakverk och därefter växte idén till bloggen fram. I december 2015 avslutade jag min anställning, kom in på utbildningen och i januari 2016 började jag läsa till bagare och konditor. Så där är jag nu! Mitt i att förverkliga min dröm, att få baka hela dagarna och sprida kärlek!


Det är fantastiskt roligt att ha fått möjligheten att börja blogga på Foodfolder med andra passionerade matälskare. För det är just det som är viktigt för mig, att få arbeta med andra som gör det de älskar att göra som mest och gör det med passion. Jag anser nämligen att passion är nyckeln till framgång!


På min blogg skriver jag om min passion till både sötebröd och matbröd, delar med mig mina bästa recept, sprider inspiration och baklycka.


Kommentera gärna, ställ frågor och lämna önskemål om recept. Näthat, elaka kommentarer och mobbning finns inte här för vänlighet varar längst!


Kram på er!