Bake my breath away

Fryst cheesecake med Daim

Föregående Nästa
cheesecake_foodfolder.JPG
Vi firade min fina vän Saras födelsedag igår och hon bjöd på denna underbara frysta cheesecake med Daim. Den är väldigt enkel att baka och verkligen jättegod. Konsistensen av cheesecaken är nästan som glass, riktigt underbar!

Ingredienser

  • Botten:
  • 225 g Bragokex (1 paket)
  • 100 g smör, smält
  • Fyllning:
  • 168 g Daim (3 st dubbel Daim paket)
  • 60 g äggula (ca. 3 st)
  • 90 g äggvita (ca. 3 st)
  • 90 g strösocker
  • 300 g Philadelphiaost
  • 10 g vaniljsocker
  • 400 g vispgrädde 40% fett
  • Dekorering:
  • 30 g kolasås

Gör så här:


  1. Väg alla ingredienser och hacka Daim i små bitar.

  2. Separera äggulorna och äggvitorna.


Botten



  1. Börja med att mixa sönder kexen. Smält smöret och rör ihop med kexsmulorna.

  2. Platta ut smör- och kexsmulablandningen i en springform med avtagbara kanter (diameter ca. 25 cm). Ha gärna bakplåtspapper under så kan du lätt flytta över den färdiga kakan sedan till ett serveringsfat.

  3. Ställ den sedan i frysen under tiden du gör resten. 


Fyllningen



  1. Rör ihop strösocker, vaniljsocker, Philadelphiaost och äggulorna.

  2. Vispa grädden fluffigt så att den bildar toppar.

  3. Vispa äggvitan till ett hårt skum.

  4. Vänd äggulesmeten i den vispade äggvitan.

  5. Vänd Daimbitarna i den vispade grädden.

  6. Rör sedan försiktigt ihop grädden med äggvitesmeten med en slickepott.

  7. Vänd upp allt i springformen och ställ den sedan i frysen.

  8. Ringla över kolasås för dekorering, om du önskar.

  9. Det tar ca. 5 timmar för cheesecaken att frysa.

  10. Ta fram ca. 15 minuter innan servering.